Южна Корея и САЩ изстреляха осем балистични ракети в Японско море в

...
Южна Корея и САЩ изстреляха осем балистични ракети в Японско море в
Коментари Харесай

САЩ и Южна Корея отговориха на Пхенян

Южна Корея и Съединени американски щати изстреляха осем балистични ракети в Японско море в понеделник в отговор на изстрелването на ракети от Северна Корея предходния ден, заяви " Ренхап ", базирайки се на южнокорейските военни.

Обединеният комитет на началник-щабовете на Южна Корея съобщи, че съдружниците са изстреляли ракети земя-земя от оперативно-тактическата ракетна система ATACMS в границите на 10 минути.

" Съвместното изстрелване на южнокорейско-американските ракети земя-земя показва способността и готовността за нанасяне на незабавни високоточни удари по източниците на провокация и техните командни и поддържащи сили ", се споделя в известие на Обединения комитет на началник-щабовете на въоръжените сили на Република Корея.

" Нашите военни изрично осъждат поредицата от провокации с балистични ракети от страна на Северна Корея и сериозно я приканват неотложно да приключи дейностите, които усилват военното напрежение на полуострова и ускоряват опасенията за сигурността ", прибавиха военните.

Според известията Северна Корея е изстреляла осем балистични ракети с дребен обхват към Японско море в неделя.

Изстреляните от Северна Корея в неделя балистични ракети са с обхват от 110 до 670 км и доближават височина от 25 до 90 км, като скоростта им на полета е от 3 до 6 Мах, оповестиха от Обединения комитет на началник-щабовете на Южна Корея.

В неделя южнокорейският президент Юн Сук-йол инструктира чиновници да засилят " разширеното въздържане и взаимната отбранителна позиция на Южна Корея и Съединени американски щати ".

" Президентът Юн Сук-йол подреди да се поддържа положение на готовност по всяко време и да се ускори в допълнение системата за разширено въздържане и комбинирана защита сред Южна Корея и Съединени американски щати, в това число ученията за противоракетна защита сред Южна Корея и Съединени американски щати ", се споделя в изказването.

Президентът означи, че единствено през тази година Северна Корея е изстрелвала ракети средно веднъж на всеки девет дни.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР